Tinggalkan Link Anda Untuk Saya Lawat Anda Terima Kasih!

Friday, December 14, 2012

Resipi Pau Pedas Si Chantek Manis


Bahan-bahan
350 Tepung Gandum (seelok-eloknya guna high protein)
1/2 sudu kecik yeast
30 gm gula kaster
40 gm margerin
1 biji telur
50 ml susu sejat
100 ml air suam
sambal untuk inti

Cara-cara
(guna breadmaker)
macam biasa ikut peraturan breadmaker..cecair semua letak di bahagian bawah,
kemudian baru masuk yg kering..
last sekali baru masuk yeast.
pasang breadmaker dan biar dia uli dulu
siap uli tutup bekas dengan plastic wrap biar naik 1 kali ganda
selepas itu, tumbuk2 doh utk keluarkan angin
leperkan doh..kemudian terap menggunakan gelas supaya sama saiz
biarkan naik 1 kali ganda lagi
then goreng & sejukkan sebelum potong & masukkan sambal..
SIAP!